Holešov se stal průmyslovou zónou roku

Ingrid Špátová
8. 11. 2011 9:06
Soutěž Podnikatelská nemovitost roku 2010 zná své vítěze
Rozlohou 360 hektarů je holešovská zóna skoro stejně velká jako vnitřní město Holešov.
Rozlohou 360 hektarů je holešovská zóna skoro stejně velká jako vnitřní město Holešov. | Foto: Aktuálně.cz

Zóna Holešov, jednou z největších rozvojových ploch v České republice. Možná i proto získala na začátku listopadu první místo v soutěži Podnikatelská nemovitost roku 2010. V loňském roce śi Holešov vybralo šest investorů, pro které jsou připravené pozemky o rozloze od půl do tří set šedesáti hektarů. Mezi firmy, které sem míří, patří například FVE Solar Group nebo KART Zlín.

Na stříbrné příčce se umístil CTPark Ostrava. Má strategickou polohou blízko mezinárodního letiště a zároveň nedaleko od centra města. Společnosti CTP se vloni také podařilo zaujmout šest investorů, mezi nimiž jsou ABB, I-Zone, Brembo nebo Grupo Antolin.

Společnosti CTP patří i třetí příčka s projektem CTPark Brno, který svou rozlohou osmdesát hektarů a dopravní dostupností přilákal tři významné investory - Kompan, Wistron a Visco TeePak.

Odborná soutěž Podnikatelská nemovitost roku je každoročně vyhlašovaná Agenturou pro podporu podníkání a investic CzechInvest a Sdružením pro zahraniční investice - AFI ve spolupráci s ministerstvem průmyslu a obchodu. Investiční projekty posuzuje odborná komise složená ze zástupců ministerstva průmyslu a obchodu, ministerstva práce a sociálních věcí, sdružení AFI a agentury CzechInvest.

 

Právě se děje

Další zprávy