Díky Feng Shui se doma můžete cítit lépe

Andrea Berniová
11. 9. 2012 7:02
Nebojte se přizpůsobit interiér svým pocitům a své osobnosti. Bude vám v něm dobře

Základem Feng Shui je harmonické plynutí energie, které působí pozitivně na každodenní život. Prostředí, ve kterém se nacházíme, nás ovlivňuje. Ať už je to kancelář, nebo váš byt. V některých místnostech se cítíte lépe, jinde hůře. Proč si tedy nezařídit interiér tak, aby na vás působil pozitivně? Filozofie Feng Shui se snaží o vytvoření harmonického prostředí, ve kterém se budete cítit dobře a které pro vás bude inspirativní.

Nelze ale stanovit jeden vzorec pro každý interiér a jeho obyvatele. Důležitá je osobnost toho, kdo se v bytě či domě pohybuje. Každému bude vyhovovat něco jiného. Všechno je individuální: barvy, druhy doplňků, nasměrování nábytku. Interiér by měl být zařízený podle vašeho životního stylu a měl by odrážet vaši filozofii. Jen tak se v něm budete cítit opravdu dobře.

S Feng Shui bude interiér inspirativní

Pokud se podaří místnosti zařídit správně, bude pro vás inspirativní a budete v něm chtít trávit co nejvíc času. Příjemnou atmosféru může narušit nepořádek, proto se budete cítit nejlépe v uklizeném bytě. Můžete si rozložení nábytku, barev a doplňků nechat navrhnout od odborníka na Feng Shui. Nebo zkrátka zkoušejte ve svém bytě stále něco měnit (přesouvejte nábytek, obměňujte doplňky, zkuste vymalovat). Až se budete doma cítit opravdu dobře, máte vyhráno.

Neznamená to ale, že se už interiéru nesmí nic měnit. Měníte se vy, mělo by se tedy měnit i prostředí kolem vás. Pokud přehodnotíte životní filozofii, změníte zájmy či styl, nebojte se promítnout tyto aspekty do podoby vašeho domova. Možná nevěříte, že by rozmístění nábytku, nové doplňky či barvy mohly ovlivnit vaši náladu nebo vás inspirovat. Přesto to můžete alespoň zkusit.

 

Právě se děje

Další zprávy