Vašemu interiéru něco chybí? Zkuste obrazy či plakáty

Andrea Berniová
30. 8. 2012 9:00
Líbí se vám malba a kresba? Pořiďte si domů obraz. Fandíte spíš fotografii? Pak se vám budou líbit plakáty
Obrazy dokážou interiér oživit
Obrazy dokážou interiér oživit | Foto: Ritzy.cz

Přemýšlíte, jak ozvláštnit holé stěny interiéru? Netroufáte si zkusit třeba vzorované tapety? Vyberte tedy něco menšího. Co třeba obraz? Pokud se vám pod tímto označením okamžitě vybaví nezajímavá a někdy nepříliš realistická malba v nemoderním zlaceném rámu, kterou jste vídávali u babičky, zkuste si rozšířit obzory. Dnes mohou obrazy vypadat úplně jinak. Co se týče rámu, bývá těžké sladit ho (barevně i materiálově) se zbytkem interiéru. Ale obraz se bez problémů obejde i bez rámu - a máte o starost méně.

Vyberete klasiku, anebo abstrakci?

Jaké obrazy jsou tedy dnes oblíbené? Dobře vypadají detailní malby různých květů. Seženete i tři podobné obrazy o stejných rozměrech, které můžete pověsit vedle sebe. Rozhodně upoutají pozornost. Na atraktivitě neztrácejí ani obrazy zachycující krajinu či moře. Ale proč se zaměřovat jen na realistické malby? Do moderního interiéru se mohou hodit i abstraktní obrazy. Možná nebude na první pohled jasné, co všechny barvy a tvary znamenají. O to je ale výtvor zajímavější.

I plakáty mohou vypadat dobře

Pokud vás z umění zajímá více fotografie než malba či kresba, určitě oceníte velmi široký výběr různých plakátů, které seženete v hobby marketech, ale i v některých prodejnách s nábytkem. Slovo plakát už dnes dávno neoznačuje jen nevkusnou podobiznu celebrity. Seženete plakáty s mnoha zajímavými motivy. Záleží jen na vašem vkusu. Oblíbené jsou plakáty zobrazující přírodu - květy, stébla trávy s kapkami rosy, les zahalený do mlžného oparu. Pokud si na přírodu moc nepotrpíte, mohly by se vám líbit plakáty zachycující centra známých měst. Nezapomíná se ani na děti. Můžete jim koupit velký plakát s jejich oblíbenou pohádkovou postavičkou.


 

 

Právě se děje

Další zprávy