Centrální vysavač umožní úklid bez víření prachu

Andrea Berniová
29. 5. 2012 5:18
Už vás unavuje tahání vysavače po domě a jeho hlučnost?
centrální vysavač Beam
centrální vysavač Beam | Foto: Beam

Nebaví vás při vysávání tahat za sebou vysavač po podlaze, každou chvíli jím odřít stěnu či nábytek, vynášet ho do schodů? Hromadění prachu v něm vám nepřipadá hygienické a při výměně sáčku do vysavače vždycky rozvíříte spoustu prachu zpět do místnosti? To je obzvlášť nevhodné pro alergiky.

Od únavného přenášení či popotahování vysavače by vám mohl pomoci ten robotický, který udělá práci za vás. Problémy s vířením prachu při jeho čistění však zůstávají. S tím si ale dokáže poradit centrální vysavač. Zároveň odpadne přenášení klasického vysavače po schodech a jeho popotahování po domě.

Vysavač odvede nečistoty mimo dům

Centrální vysavač je vybaven hadicí o délce několika metrů, která odvádí nečistoty a prach do potrubí a pak mimo dům - do vzdáleného sacího agregátu, třeba do garáže či sklepa, kde jsou nečistoty filtrovány. Vzduch zbavený nečistot je pak vypouštěn ven z domu. Nečistoty se hromadí v nádobě na prach. Při manipulaci ní se ale nedostane prach zpět do domu. Stejně jako klasický vysavač nabízí i ten centrální různé nástavce.

Úklid domu bude snazší

Dnes existují centrální vysavače v podobě hadice, která se dá vytáhnout ze zdi - v délce, kterou zrovna potřebujete.Hadice se zasouvá do vysavačové zásuvky v místnosti. Takových zásuvek můžete mít v domě hned několik a použijete zkrátka tu, která je nejblíže. Tento typ vysavače byl vyvinut proto, aby zjednodušil pravidelný a leckdy otravný a zdlouhavý úklid domácnosti. Výhodou centrálního vysavače je jeho nehlučnost. Sací agregát je totiž, jak už bylo řečeno, umístěn mimo obytnou část domu.

--------------------------------------------------------------------------------

Vybírejte centrální vysavače pro úklid vašeho domu..

 

Právě se děje

Další zprávy