Bezpečnostní kamery pomohou odhalit zloděje

Andrea Berniová
19. 11. 2012 12:47
Kamera připevněná na domě zloděje pravděpodobně odradí. A pokud ne, budete mít záznam jako důkaz
Bezpečnostní kamery váš dům ohlídají
Bezpečnostní kamery váš dům ohlídají | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Jak ochráníte svůj dům před zloději? Máte několik možností. Můžete si pořídit bezpečnostní dveře. Samozřejmostí je také bezpečnostní zámek. Velkou slabinou každého domu jsou okna. Jejich odolnost zvýší bezpečnostní čepy, ale i speciální fólie, díky kterým se sklo jen tak nerozbije. Může pomoci i venkovní osvětlení s čidlem pohybu. Když se tak někdo přiblíží k domu, světlo se rozsvítí, což zloději dost znepříjemní práci. Když nic z toho zloděje nezastaví, může pomoci alarm. Ale už jste přemýšleli o bezpečnostních kamerách?

Bezpečnostní kamera může být i prevencí

Když uvidí zloděj na domě připevněnou bezpečnostní kameru, možná si návštěvu vašeho domu rozmyslí hned. Proč by zbytečně riskoval, když už teď vidí, že dům je zabezpečený, a to pravděpodobně i zevnitř? To je tedy první výhoda kamer: mají odstrašující účinek.

Pokud to ale nepomůže, nebo si zloděj kamery nevšimne, alespoň bude zachyceno jeho počínání. Můžete mít kamery, které pořizují záznam, na nějž je možné se později podívat.

Specializovaná firma vám poradí

Jakou kameru vybrat a kam ji umístit? Obraťte se na odborníky - firmu, která se bezpečnostními kamerami zabývá. Její zaměstnanci dokážou určit, kde by kamera měla být umístěna, aby její používání bylo efektivní. Můžete mít kameru s infrapřísvitem - ta dokáže pořídit záznam i v noci nebo za snížené viditelnosti. Kamera by měla mít také kryt, který ji ochrání před vlivy počasí.

Když vás přece jen vykradou, díky záznamu z kamery získáte důkaz. Kamera může být také napojena na pult centrální ochrany, stejně jako alarm. Bezpečnostní agentura pak při poplachu hned ze záznamu zjistí, zda jde opravdu o vloupání, nebo jen falešný poplach, a zda má na místo vyslat zásahovou skupinu.

 

Právě se děje

Další zprávy