Dražší Octavia i levnější Karoq. Škoda důkladně provětrala ceníky, některé modely už nekoupíte

Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 8. 2018 6:02
Od 1. září letošního roku vstoupí v platnost nová emisní norma Euro 6.2, jejíž nejdůležitější součástí je měření emisí a spotřeby prostřednictvím cyklů lépe simulujících podmínky běžného provozu. Udávaná spotřeba tak bude více odpovídat realitě. Zároveň to ale znamená, že automobilky musí nechat homologovat všechny své modely, a především pro ty, které jich mají hodně, to znamená nemalé problémy a zdražení. Mezi takové automobilky patří i Škoda, které přísnější norma provětrala ceníky všech modelových řad. Alespoň nějakou dobu tak například Superb koupíte jen s naftovým motorem. Na všechny změny se podívejte do galerie.
Foto: Škoda Auto

Vyšší cena, lepší výbava

Nabídka výbav u Octavie již neobsahuje akční stupeň Fresh. Paleta standardních linií ale zůstala nedotčená. Mladoboleslavský kompakt však mírně zdražil, ruku v ruce s tím ale jde vylepšená standardní výbava.

Základní stupeň Active tak má navíc palubní počítač, asistent pro rozjezd do kopce u verzí s automatem a střešní ližiny pro karoserii kombi. Ceny u liftbacku stouply o 2 tisíce korun (základ za 419 900 korun), u kombi o 7 tisíc korun (základ za 454 900 korun). Příplatek za kombi se tak zvedl na 35 tisíc korun.

Druhá linie Ambition má nově navíc zadní parkovací senzory, Front Assist s nouzovým brzděním, tempomat či Bluetooth. Ceny u liftbacku a kombi stouply ve srovnatelných verzích o 6 tisíc korun, nejlevnější Octavia Ambition tak přijde na 479 900 korun. Příplatek za kombi zůstal na 35 tisících.

Třetí výbava Style dostala navíc barevný palubní počítač nebo přední parkovací senzory. Oproti dřívějšku je tato výbava o 16 tisíc korun dražší, liftback tak stojí od 539 900 korun a kombi od 574 900 korun.

Vrcholné provedení Laurin & Klement je zatím dostupné jen s patnáctistovkou TSI za 665 900, respektive 700 900 korun s karoserií kombi. 

Upravena byla i nabídka příplatkové výbavy.

 

Právě se děje

Další zprávy