Kostým, ve kterém se Travolta stal přes noc superhvězdou, se prodal za miliony

ČTK ČTK
23. 4. 2023 12:50
Bílý taneční oblek, který měl na sobě americký herec John Travolta ve filmu Horečka sobotní noci z roku 1977, se ve Spojených státech vydražil za 260 tisíc dolarů, tedy za přibližně 5,6 milionu korun. Informaci sdělila aukční síň Julien's Auctions, která před dražbou odhadovala cenu obleku na částku mezi 100 a 200 tisíci dolary.
Vydražený bílý oblek, který nosil John Travolta ve filmu Horečka sobotní noci byl vystavený na Julien's Auctions v Gardeně v Kalifornii.
Vydražený bílý oblek, který nosil John Travolta ve filmu Horečka sobotní noci byl vystavený na Julien's Auctions v Gardeně v Kalifornii. | Foto: Profimedia.cz

Příběh devatenáctiletého rodáka z Brooklynu Tonyho Manera, kterého hrál v roce 1977 John Travolta ve filmu Horečka sobotní noci, se nyní dostal do centra veřejné pozornosti. A to díky dražbě bílého obleku, ve kterém Travolta ve filmu vystoupil, když tančil jednu ze scén. Zájemci si mohli tento oděv prohlédnout už dlouho předtím, než jej nyní podle agentury DPA vydražila aukční síň Julien's za 260 tisíc dolarů (zhruba 5,6 milionu korun).

V třídílném bílém kostýmu z polyesteru, který tvoří sako, vesta a kalhoty do zvonu, hrál Travolta mladíka, jenž se diskotékovým tancem v rytmu hitů skupiny Bee Gees snaží vymanit z neutěšené situace v rodině. "Díky této roli se Travolta, kterému je nyní 69 let, stal v podstatě přes noc superhvězdou," píše DPA.

Oblek se dražil v rámci dvoudenní aukce zhruba 1400 kostýmů, rekvizit a dalších předmětů z hollywoodských filmů. Na aukci se prodala také například bambusová vycházková hůlka Charlieho Chaplina, za kterou kupec zaplatil 39 tisíc dolarů. Aukce pokračuje v neděli, kdy bude na prodej například mačeta, kterou používal herec Harrison Ford v roli archeologa Indiany Jonese, nebo helma, kterou nosil herec Robert Downey v roli Iron Mana.

 

Právě se děje

Další zprávy