Úpravce Brabus si vzal do parády Mercedes S Coupe. Pod kapotu dokázal vměstnat 900 koní

Radek Pecák Radek Pecák
29. 2. 2016 15:19
Tradiční úpravce vozů značky Mercedes dokázal z dvanáctiválcového motoru nejluxusnějšího modelu značky vytěžit již 900 koňských sil.
Tradiční třícípou hvězdu na tomto autě nahradilo písmene B.
Tradiční třícípou hvězdu na tomto autě nahradilo písmene B. | Foto: Brabus

Zrychlení z nuly na stokilometrovou rychlost za 3,7 sekundy a na dvojnásobek za 9,1 sekundy. To jsou hodnoty, které vypovídají o schopnostech vozu Rocket 900 Coupe, který tuningová firma Brabus připravila pro autosalon v Ženevě.

Auto vzniklo z dvanáctiválcové verze modelu S 65 AMG. Ovšem místo výkonu 630 koní má nyní díky četným úpravám v motoru, ale na turbodmychadlech a výfukovém systému rovných 900 koňských sil. Obdobně si Brabus počínal již vloni, kdy stejně početné stádo koní umístil pod kapotu sedanu Mercedes-Benz třídy S. Kupé se doposud nabízelo od tohoto úpravce s maximálním výkonem 850 koní.

Interiér je samozřejmě superluxusní. Detailní pohled prozradí, že tachometr má stupnici až do hodnoty 400 km/hod.
Interiér je samozřejmě superluxusní. Detailní pohled prozradí, že tachometr má stupnici až do hodnoty 400 km/hod. | Foto: Brabus

To pak také znamená posunutí standardní maximální rychlosti z obligátních 250 na více než 350 kilometrů v hodině. Pro jistotu končí stupnice tachometru ve voze až číslovkou 400. Přesnou hodnotu se prý zatím technikům firmy nepodařilo změřit.

Hodnoty spotřeby jsou podle Brabusu tyto: Město - 17,1, dálnice znamená pouhých 8,6 litru a v kombinovaném režimu by každých sto kilometrů mělo z nádrže ubývat 11,9 litru benzinu. 

Zadní část vozu budí respekt a bude se vám asi hodně rychle vzdalovat.
Zadní část vozu budí respekt a bude se vám asi hodně rychle vzdalovat. | Foto: Brabus

Standardní velikost kol je 21 palců, za příplatek budou k dispozici kola o palec větší. Brzdy jsou samozřejmě keramické. Jak na povrchu karosérie, tak i v interiéru je velké množství log s číslem 900.

Auto bude mít premiéru na autosalonu v Ženevě, kde má tento úpravce tradičně poměrně velkou expozici.

 

Právě se děje

Další zprávy