Třetí z bratislavské party dorazil: Seat Mii je na trhu

Radek Pecák Radek Pecák
3. 11. 2012 7:43
V nabídce bude tří i pětidveřová verze
Foto: Aktuálně.cz

Seat se nakonec rozhodl rozšířit portfolio vozů nabízených na tuzemském trhu i o minivůz Mii, tedy automobil z rodiny bratislavských trojčat. Spolu se seatem totiž na výrobní lince bratislavského závodu Volkswagenu vznikají i Volkswagen Up! a Škoda Citigo.

Seat tedy nyní českým zákazníkům nabízí modely Mii, Ibiza, Leon, Altea, Alhambra a Exeo, řadu z nich navíc ve vícero karosářských verzích.

Základní cena novinky Mii je mírně vyšší, než v případě Škodovky, která začíná na 179 900 korunách a o deset tisíc levnější, než Volkswagen Up! Ve všech třech případech jde o automobil s třídveřovou karosérií a základním litrovým benzinovým tříválcem s výkonem 44 kW.

Záď má velkou plechovou část, podobně jako Škoda
Záď má velkou plechovou část, podobně jako Škoda | Foto: Seat

Podobná je rovněž základní sériová výbava. V katalogu Seatu se uvádí: ABS, airbag řidiče a spolujezdce (deaktivovatelný), boční airbagy, imobilizér a ochranu proti krádeži, ISOFIX pro dětské sedačky na zadních sedadlech, 14" ocelová kola, elektromechanický posilovač řízení, vyhřívané zadní okno, centrální zamykání, přípravu pro rádio se 2 reproduktory, světla pro denní svícení, signalizaci nezapnutého bezpečnostního pásu, SEAT Service Mobility a sadu na opravu pneumatik.

SEAT Mii 1.0 44 kW (60 k) zrychlí z 0 na 100 km/h za 17,5 s, dosahuje nejvyšší rychlosti 160 km/h a v průměru spotřebuje pouhých 4,5 l/100 km. Hodnoty pro variantu s nejvyšším výkonem 55 kW (75 k) jsou následující (v závorce odlišné údaje pro automatizovanou převodovku): 0-100 km/h za 15,5 (16,0) s, nejvyšší rychlost 171 km/h, kombinovaná spotřeba EU 4,7 (4,5) l/100 km.

Za další pár dveří je příplatek 9000 Kč

Ten, kdo se rozhodne pro výbavovou linii Style, dostane navíc zpětná zrcátka a kliky dveří v barvě karoserie, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektricky ovládaná  přední okna, uzamykatelnou schránku před spolujezdcem nebo palubní počítač.

Interiér je shodný, změnil se jen volant
Interiér je shodný, změnil se jen volant | Foto: Seat

Přenosný SEAT Media systém s navigací, rádiem, handsfree, Bluetooth, palubním počítačem a dotykovým ovládáním se dodává na přání za 7800 Kč.

Pětidveřové verze jsou o 9000 Kč dražší, cenový rozdíl mezi Reference a Style je 5000 Kč.

Seat budoucím zákazníkům nabízí rozmanité pakety, mezi nimiž vyčnívají pakety Style Sport a Style Chic. Style Sport obsahuje 15" kola z lehké slitiny, tónovaná skla, kůží potažený volant a hlavici řadicí páky, sportovní podvozek a přední mlhovky.

Možný je i výhled na nebe

Style Chic se odlišuje speciálními barevnými stylistickými úpravami, 14" koly z lehké slitiny, elektricky nastavitelnými vnějšími zpětnými zrcátky, SEAT Sound systémem 1.1, kůží potaženým volantem a hlavicí řadicí páky.

Ve výbavě na přání naleznete následující prvky: Například stabilizační systém ESP s asistentem rozjezdu do kopce stojí 5000 Kč,  systém Safety Assist zajišťující samočinné zastavení před překážkou v rychlostech do 30 km/hod přijde na 5000 Kč, klimatizace je
za 7700 Kč a v zimě zpříjemní jízdu vyhřívaná přední sedadla za 5000 Kč.

Pro Style je k dispozici také panoramatické střešní okno, tmavě tónovaná okna od střešního sloupku B nebo rádio SEAT Sound systém 1.1 s přehrávačem CD/MP3, ovládáním pod volantem, vstupem pro externí přehrávač AUX-in a 6 reproduktory.

 

Právě se děje

Další zprávy