Obytná auta, jaká jinde neuvidíte. Trabant se stanem i karavan ze dřeva s kamny

Obytná auta, jaká jinde neuvidíte. Trabant se stanem i karavan ze dřeva s kamny
Představilo se ale také hned několik konkurentů Californie. Třeba omlazený Mercedes-Benz třídy V Marco Polo s novou přední částí nebo výrazně přepracovaným interiérem tvořeným dvěma 12,3palcovými obrazovkami.
V obytném prostoru se na první pohled mnoho nezměnilo: nechybí výsuvná střecha, lavice, která se promění v postel, odkládací prostory nebo malá kuchyně. Spoustu funkcí lze ale nově ovládat přes palubní infotainment nebo aplikaci v chytrém telefonu a nerovné podloží umí ve třídě V vyvážit vzduchové odpružení.
Rovnou novou generaci své středně velké obytky ukázal Ford. Na základech nového Transitu Custom opět postavil model Nugget, který vznikl ve spolupráci s Westfalií. Mimochodem podobně jako VW California, i Nugget bude vedle dalších naftových motorů dostupný i jako plug-in hybrid. Chybět nemá ani čtyřkolka.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 8. 2023 6:02
Jen pár týdnů před motoristickým světem všeobecně sledovaným mnichovským autosalonem se v jiné části Německa uskutečnila svým rozsahem daleko významnější výstava. V patnácti halách se v Düsseldorfu ukázaly nejnovější obytné automobily, přívěsy nebo nástavby. Nechyběl ale ani pohled do historie. Na to nejzajímavější z Caravan Salonu se podívejte do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy