Tour de France: Superb podesáté v čele pelotonu

Tomáš Rybecký
2. 7. 2013 12:27
Červená Škoda Superb podesáté vede cyklisty na Tour de France
Foto: Škoda Auto

Škoda Superb se stala nezbytnou součástí Tour de France - hned po kolech a cyklistech. Její nejnovější verze si o prvním soutěžním víkendu odbyla svou premiéru.

Po zahájení prodeje oslavil přepracovaný Superb svou premiéru jako ředitelský červený vůz na čele pelotonu Tour. Škoda jako hlavní sponzor podporuje cyklistický závod okolo Francie letos již podesáté. Jedná se o jubilejní 100. ročník slavného cyklistického závodu.

Červený vůz je jediným vozem, který může přejet cílovou čáru společně se závodníky. Na zadním sedadle Superbu sedí v průběhu jednotlivých etap ředitel Tour Christian Prudhomme. „Svůj Superb miluji, je to fantastické auto. I když měřím 190 centimetrů, stejně jako můj řidič, sedí se mi vzadu velmi pohodlně a mohu si dokonce i přehodit nohu přes nohu. Obzvláště velkou radost mám letos z gigantické panoramatické skleněné střechy," zdůraznil. Panoramatické okno, zasahující až do zadní části střechy, umožňuje, aby cestující na zadních sedadlech stáli.

Ve voze ředitele Tour se nachází technické vybavení, které v průběhu jednotlivých etap umožňuje neustálou komunikaci s ostatními účastníky. Veškeré komunikační přístroje jsou umístěny v držáku, který je připevněný na zadním sedadle.

Celkem mají organizátoři Tour k dispozici 250 vozů Škoda, vedle vozů Superb také modely Octavia, Octavia Combi, Rapid, Yeti a Citigo. Celá skupina každoročně urazí celkem zhruba 2,8 milionů kilometrů.

 

Právě se děje

Další zprávy