Subaru upravilo Imprezu na Sport a G4

Zbyněk Klíč
7. 12. 2011 11:27
Subaru Impreza Sport je pětidveřový hatchback, G4 je čtyřdveřový sedan
Subaru Impreza Sport
Subaru Impreza Sport | Foto: Subaru

Japonská automobilka Subaru na tokijském autosalonu představila dvě provedení modelu Impreza. Impreza Sport je pětidveřový hatchback, G4 je čtyřdveřový sedan. Hlavními vlastnostmi nových verzí má být vysoká spolehlivost, lepší jízdní vlastnosti a bezpečnost. Těchto rysů chce Subaru dosáhnout díky symetrickému pohonu všech kol a motoru typu boxer s protilehlými písty.

Konstruktéři se také zaměřili na zlepšení zpracování interiéru, nabízené motory mají být úspornější než dříve. Délka auta má zůstat na stejné úrovni jako dosud (hatchback měří 4 415 mm, sedan pak 4 580 mm), rozvor náprav narostl o 25 mm na 2 645 mm. Díky tomu se má zvětšit vnitřní prostor. Sedan se má pyšnit větším zavazadlovým prostorem, zavazadelník pětidveřové Imprezy má nyní být zase lépe přístupný.

Díky většímu objemu konstruktéři dosáhli vyššího točivého momentu a větší agility motorů, spotřeba paliva přitom u 1,5 litrové verze oproti dřívějšku klesla zhruba o pětinu. Druhým motorem v nabídce je zážehový dvoulitr FB20 o výkonu 110 kW.

 

Právě se děje

Další zprávy