Blíží se konec naftových motorů? Diesely jsou levnější než dřív, stojí jako benzin

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 3. 2019 6:02
Prodeje naftových motorů padají a některé automobilky se dieselů prakticky zcela zbavily. Někde bez náhrady, jinde je nahradily hybridní či plně elektrické jednotky. Stále nicméně zůstává řada výrobců, která naftové agregáty ve své nabídce má. I u nich lze ale vypozorovat jistý trend - a to zlevňování těchto verzí. A i když je sleva poskytnuta i na benzinový agregát, zvýhodnění dieselu bývá často větší. Prohledali jsme proto české ceníky automobilek a našli zajímavé slevy právě na naftové motory, přičemž ty nejvyšší najdete v galerii. Ušetřit můžete statistíce, a to i u horkých novinek.
Foto: Výrobci

Ford Edge - zvýhodnění až 281 tisíc

Výraznou slevu modrý ovál nabízí i na další svůj velký model. Nedávno omlazené SUV Edge, podobně jako Kuga, dostalo provedení Top Edition. To vychází ze základních linií ST-Line a Vignale, přičemž u obou znamená opět kombinaci nižší ceny a zvýhodněného balíčku výbavy navíc. Společné jsou pro obě verze prvky jako adaptivní tempomat, sledování slepého úhlu nebo ventilovaná přední sedadla. Ve standardním ceníku jde o příplatkovou výbavu.

Naftový motor je jediný - 2.0 EcoBlue se 175 kW, pohonem všech kol a osmistupňovým automatem. Zvýhodnění 281 tisíc platí v tomto případě pro provedení ST-Line, které jako Top Edition přijde na 1 299 900 korun (standardní cena je 1 492 990 korun a příplatky). Vignale Top Edition přijde na 1 309 900 korun, zatímco standardní varianta stojí 1 528 990 korun a příplatky za extra výbavu. Kompletní ceník vozu i se soupisem výbavy hledejte tady.

 

Právě se děje

Další zprávy