Základní Škoda Octavia už stojí téměř půl milionu. Láká ale i na levnou verzi Tour

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 7. 2019 6:02
Škoda upravila ceníky pro modelový rok 2020. Ten s sebou přináší hned dvě novinky - malé SUV Kamiq a omlazený Superb. Kromě toho by se do konce roku měly objevit i první elektrifikované modely Citigoe iV a plug-in hybridní Superb. Není to však jen o novinkách, řadou změn prošly i stávající modely v čele s Octavií. Ta sice v základní verzi zdražila na necelých 451 tisíc korun, přináší ale i výbavu navíc. Kromě toho se do nabídky bestselleru dostaly i dvě nové akční verze. Změny si projděte v galerii.
Foto: Škoda Auto

Vlajková loď v novém

Jednou z novinek druhé poloviny roku je facelift Škody Superb. Ten přinesl mimo jiné plug-in hybridní pohonné ústrojí, jehož ceny ale zatím neznáme, nebo přední LED Matrix světla. Ta jsou ve standardu linií Laurin & Klement a Sportline, mezi příplatkovou výbavou je má výbava Style.

Delší dobu je známo, že základní stupeň Active končí a novým nejlevnějším Superbem je tak provedení Ambition. To obsahuje mimo jiné Front Assist, osmipalcový infotainment, dvouzónovou automatickou klimatizaci, tempomat, zadní parkovací senzory, LED mlhovky, LED světla vpředu i vzadu, kožený volant nebo 16palcová litá kola. To je více než stupeň Active a téměř stejně jako dosluhující verze ve výbavě Ambition (chybí třeba multifunkční volant a 17palcová kola, navíc jsou ale například přední LED světla).

Liftback s motorem 1.5 TSI o výkonu 110 kW startuje v této výbavě na částce 689 900 korun. To je o 30 tisíc více než u verze Active a o 35 tisíc méně než u stávající linie Ambition.

Verze Style má navíc třeba osmipalcovou navigaci, adaptivní tempomat, parkovací kameru, bezklíčkové odemykání a startování, multifunkční volant, elektrické sedadlo řidiče, vyhřívaná přední sedadla, parkovací čidla vpředu nebo 17palcová litá kola. S patnáctistovkou TSI startuje tato výbava na 739 900 korunách - o 45 tisíc níže než doposud.

Levnější je i verze Sportline - v základu stojí 789 900 korun, ovšem proto, že má nově také 1.5 TSI. Přesto například cena nejsilnějšího dvoulitru s 200 kW klesla o 69 tisíc korun. Výbava pak oproti provedení Style obsahuje vedle designových prvků, 18palcových kol a sportovního podvozku třeba LED Matrix světla, čtení dopravních značek, elektrické víko kufru nebo sedadla čalouněná kůží a Alcantarou.

Nejvyšší verze Laurin & Klement jako jediná zdražila. Například se 200kW TSI o 21 tisíc korun. Díky tomu, že je však nově v nabídce 1.5 TSI/110 kW, startuje luxusní provedení na 884 900 korunách. Ve výbavě má třeba Matrix LED světla, 18palcová kola, kožené čalounění, elektrické nastavování a ventilaci předních sedadel, digitální budíky, parkovací asistent, čtení dopravních značek, adaptivní podvozek nebo audio Canton s 10 reproduktory.

 

Právě se děje

Další zprávy