Nejlepší auto, které si můžete letos pořídit? Řidiči vybrali překvapivého vítěze

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 7. 2023 6:02
O průzkumu Driver Power, který každoročně vyhlašuje britský magazín Auto Express, už jste pravděpodobně slyšeli. Redaktoři magazínu se ptají řidičů, jak jsou spokojení se svým autem, které si pořídili v posledních dvou letech. Chtějí od nich hodnocení v různých kategoriích, z nichž se pak skládá celkové pořadí. A vítěz pro letošní rok dost pravděpodobně mnohé překvapí.
Foto: Toyota

Toyota Prius - celkové hodnocení 91,45 %

Čtvrtá generace Toyota Prius už se sice nevyrábí a také v Česku je možné objednávat úplně nové páté vydání, přesto právě předchozí verzi hybridu britští řidiči ocenili. "Kromě praktičnosti je působivý v každém ohledu," shrnují redaktoři Auto Expressu hodnocení japonského vozu.

Ve všech dílčích kategoriích se Prius umístil v první polovině žebříčku, jen za praktičnost a vnitřní prostor mu náleží místo skoro na chvostu. Je to daň za aerodynamické tvary, přestože jde o liftback, až příliš se musela diktátu obtékání vzduchu podřídit i velikost zavazadlového prostoru. Majitelům se pak také příliš nelíbí fungování rádia, respektive výše servisních nákladů. Naopak pozitivní body sbírá auto skvěle fungujícím pohonným ústrojím, komfortem nebo jízdními vlastnostmi.

 

Právě se děje

Další zprávy