Tahle auta Čechům nevoní: Deset propadáků, kterých se letos neprodalo ani deset kusů

Tahle auta Čechům nevoní: Deset propadáků, kterých se letos neprodalo ani deset kusů
Toyota Prius Plus (2 registrované kusy) - Zvětšený hybrid, který je praktičtější než standardní Prius, nikoho neoslovil. S pouhými dvěma kusy jde o vůbec nejhůř prodávané auto za prvních devět měsíců letošního roku.
Lexus CT (4 registrované kusy) - Malý luxusní hatchback se objevuje v žebříčku neúspěšných aut na českém trhu pravidelně. Problémem je vysoká cena v kombinaci s nepraktičností a hybridním pohonem, který sportovně vypadajícímu vozu dává jen průměrnou dynamiku.
Lexus IS (4 registrované kusy) - Naopak u tohoto modelu je zvláštní, že ho téměř nikdo nechce. Přitom jde o pohledné auto s dobrými motory a vysokou úrovní zpracování. Proti BMW 3 nebo Audi A4 ale zřejmě u nás nemá šanci. Tím lépe pro ty, kteří si ho pořídí. Budou jezdit v neokoukaném autě.
Volvo S60 Cross Country (5 registrovaných kusů) - Kategorie allroadů láká. Vozy se zvýšeným podvozkem a ochranou do terénu jsou ale vždy praktické kombíky, toto volvo je výjimkou. Sedan vypadá hodně zvláštně a postrádá praktičnost, proto ho lidé zatím nepřijali. Kombi verze V60 Cross Country se prodalo jedenáctkrát víc.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
16. 10. 2016 8:36
Sráží je příliš vysoká cena, slabé motory, nebo jen nevhodně zvolený druh karoserie. To jsou slabiny propadáků, kterých se za prvních devět měsíců letošního roku nepodařilo udat na trhu ani deset. Při sestavování žebříčku jsme vycházeli z dat Sdružení dovozců automobilů a záměrně vynechali exotické vozy, u kterých se s kusovým prodejem počítá. Prohlédněte si auta, která českým řidičům nevoní.

Žebříčky nejpopulárnějších nových aut v Česku si můžete prohlédnout zde.

 

Právě se děje

Další zprávy