Pohodlná ojetina za málo peněz? Francouzské sedany dělají po letech dobrou službu

Petr Šikl
31. 5. 2018 11:48
Ne každý potřebuje moderní hatchback nebo kombi. Patříte-li mezi skupinu řidičů upřednostňující komfort před sportovními vlastnostmi a dovedete ocenit klady tříprostorové karoserie, budete s dnešní dvojicí levných sedanů spokojeni.

Citroën C-Elysée a Peugeot 301

Vozidla mají zcela shodnou techniku i základní tvary karoserie, liší se jen maskou a designérskými detaily. Co tedy řekneme o Peugeotu 301, platí i pro sesterský citroën.

Dvojice si dělala zálusk na Škodu Rapid. Ve Francii vyčarovali spousta místa na zadních sedadlech. Tím sesterské duo strčí mladoboleslavského soka hravě do kapsy. Vpředu sedíte poměrně vysoko, díky tomu nastupování vyhoví i starším jedincům. Jednoduchost kabiny není vůbec na škodu, řidič se rychle orientuje a vše je hezky po ruce.

Podvozek svou houpavostí a jistou dávkou plavností odkazuje do historie. Není to však vůbec na škodu, nezpevněné cesty jsou výzvou a kombinace pohovkových sedadel s dostatečným profilem pneumatik a komfortně nastaveným podvozkem s dlouhým zdvihem kol se starají o důstojný pohyb mimo kvalitní silnice.

Stejně jako u renaultu i zde platí, že nízké kilometrové nájezdy jsou většinou pravdivé. Navíc většinou jasný český původ a nezájem zlodějů či jiných podvodníků snižují riziko při koupi.

 

Právě se děje

Další zprávy