Peugeot připravil verzi GTI i pro model 308. Má 270 koní

Radek Pecák Radek Pecák
18. 6. 2015 13:03
Sportovní oddělení značky se lvem ve znaku připravilo dvě varianty "ostrého" hatchbacku.
Peugeot představuje nejrychlejší verzi modelu 308.
Peugeot představuje nejrychlejší verzi modelu 308. | Foto: Peugeot

Dva roky poté, co francouzská automobilka Peugeot vrátila do hry značku GTI na modelu 208, začne nyní s tímto označením nabízet i větší vůz 308.

Podle zveřejněných údajů budou k dispozici dvě verze. Slabší s výkonem 250 koní, silnější s 270.

Akcelerace na stokilometrovou rychlost trvá slabší variantě automobilu 6,2 sekundy, silnější přesně šest sekund. Relativně malý rozdíl je i v disciplíně 0 - 1000 metrů. Kilometrovou vzdálenost urazí slabší verze za 25,6 sekundy, silnější z tohoto času ubere tři desetiny sekundy.

Foto: Peugeot

Maximální rychlost je u obou typů omezena na tradičních 250 kilometrů v hodině.

Oproti běžné "rodinné třistaosmičce" mají GTI upravený podvozek. Jednak se nachází níže nad vozovkou, jednak mají tužší zadní ramena, tužší tlumiče a samozřejmě větší brzdy. Jejich kotouče vpředu mají průměr 380 milimetrů, vzadu pak 268 milimetrů. U silnější verze je do převodovky zabudován diferenciál s omezeným prokluzem Torsen.

Silnější verze má vpředu skořepinová sedadla potažená kůží a v interiéru se bude mimo jiné nacházet i tlačítko Sport, po němž se upraví reakce motoru na sešlápnutí plynového pedálu, zesílí se zvuk motoru ve výfuku a rovněž se změní barva podsvícení ukazatelů přístrojů z bílé na červenou. Řidič navíc získá i další údaje o aktuálním přetížení, či tlaku v turbodmychadle.

Pro model bude Peugeot nabízet i speciální barvy, a dokonce i dvoubarevně (černo-červeně) lakovanou karosérii.

Ceny zatím automobilka nezveřejnila.

 

Právě se děje

Další zprávy