Opel Cascada: Kabriolet na celý rok

Tomáš Rybecký
1. 11. 2012 8:05
Opel nabídne elegantní kabriolet Cascada o třídu větší než byla Astra
Foto: Opel

Nový kabriolet pro celý rok se na trhu objeví na jaře roku 2013. Opel Cascada je stylový čtyřsedadlový automobil střední třídy s textilní skládací střechou.

Cascada zaujme postavení na místo několika generací tradičních kompaktních kabrioletů Kadett a Astra. Vůz má díky pevné karoserii, přední nápravě HiPerStrut a adaptivnímu podvozku FlexRide velmi dynamické jízdní vlastnosti. Designéři se u Cascady snažili zejména o to, aby vůz vypadal elegantně a stylově nejen jako kabrio, ale i s nataženou střechou.

Posádka vozu si může vychutnávat jízdu v otevřeném voze díky dálkově ovládané textilní střeše, která se otevře za 17 sekund při jízdě rychlostí do 50 km/h. Střecha má mezi vnější vrstvou a vnitřním stropem vrstvu z polyesterového flísu, která zlepšuje akustickou a tepelnou izolaci. Interiér je ve sportovním stylu. Anatomická přední sedadla s ergonomickým certifikátem AGR jsou potažena měkkou kůží a mají vyhřívání i ventilaci.

Objem zavazadlového prostoru při otevřené střeše je 280 litrů, při zavřené střeše 350 litrů. Pro zvětšení objemu zavazadlového prostoru nebo pro přepravu velmi dlouhých předmětů je možno sklopit opěradla zadních sedadel. Absence ochranných oblouků za zadními sedadly je pouze zdánlivá. Při převrácení vozu se za pomoci pružin ve v zlomku sekundy vysunou do horní ochranné polohy.

Pro Opel Cascada je k dispozici široká nabídka pohonných jednotek od zážehového motoru 1.4 Turbo o výkonu 120 k a 140 k, přes vznětový motor 2.0 CDTI o výkonu 165 k, po nový zážehový motor 1.6 SIDI Turbo ECOTEC o výkonu 170 k. Čtyřválec zcela nové generace s přímým vstřikováním paliva do válců se představí začátkem roku 2013.

 

Právě se děje

Další zprávy