Nejvýkonnější pětidveřové Audi přichází do Česka

Tomáš Rybecký
4. 11. 2013 17:00
Audi RS 7 Sportback je již v prodeji i v Česku
Foto: Audi

Necelý rok po premiéře na detroitském autosalonu vstupuje v ČR do prodeje RS 7 Sportback. Nejvýkonnější pětidveřové kupé značky Audi spojuje atraktivní design s prostorným interiérem i jízdní dynamikou. Nové Audi RS 7 4.0 TFSI quattro bude české zákazníky stát 2 975 000 Kč.

Prostorný sportback pohání motor V8 4.0 TFSI přeplňovaný dvěma turbodmychadly, který dosahuje nejvyššího výkonu 560 k v rozpětí otáček od 5700 do 6700 min-1. Ve spojení s rychle řadící osmistupňovou převodovkou tiptronic a stálým pohonem všech kol quattro zvládá zrychlení z 0-100 km/h za pouhých 3,9 s. Nejvyšší rychlost je sériově omezena na 250 km/h, na přání ji však lze zvýšit na 280 km/h nebo dokonce na 305 km/h.

Přenos točivého momentu na až 21" kola zajišťuje pohon všech kol quattro. Ten může být na přání doplněn sportovním diferenciálem, který plynule mění rozdělení hnacího momentu mezi pravé a levé zadní kolo prostřednictvím dvou planetových soukolí s regulací otáček. Pohonnou jednotku doplňuje brzdová soustava s možností volby kotoučů z keramického materiálu vyztuženého uhlíkovými vlákny a podvozek s adaptivním vzduchovým odpružením.

I přes špičkové parametry výkonu dosahuje motor 4.0 TFSI poměrně nízké kombinované spotřeby 9,8 l/100 km. Tomu dopomáhá lehká konstrukce a použití nejmodernějších technických vymožení, jako je systém vypínání poloviny válců COD (Cylinder On Demand) při jízdě stálou rychlostí s menším zatížením.

 

Právě se děje

Další zprávy