Nejspokojenější řidiči jezdí v Mercedesu

Tomáš Rybecký
12. 6. 2012 6:03
Hned čtyři první místa v žebříčku spokojenosti uživatelů získaly třídy Mercedesu
Foto: Aktuálně.cz

Renomovaná společnost J.D. Power and Associates zabývající se výzkumem trhu po nejnovějším průzkumu spokojenosti řidičů udělila Mercedesu hned čtyři první místa ve své studii spokojenosti majitelů automobilů. Majitel automobilu nejlépe zná jeho silné a slabé stránky. V rámci této studie v on-line dotazníku hodnotilo 14 296 řidičů v Německu kvalitu a spolehlivost svých dva roky starých vozů a udělovalo známky za servis a provozní náklady.

Majitelé hodnotili také atraktivitu svého vozu. Na základě jejich názorů výzkumníci trhu sestavili pořadí 79 modelů od 25 výrobců v osmi kategoriích podle spokojenosti majitelů. Ve čtyřech kategoriích se v tomto hodnocení umístila na prvním místě značka Mercedes-Benz.

Jasní vítězové? Třída A, C a E

Jasnými vítězi ve svých kategoriích jsou vozy tříd A, C a E. Mercedes-Benz navíc v této studii obsadil první místo mezi všemi značkami, což znamená, že žádná automobilová značka nemá spokojenější zákazníky.

Třída A ovládla oblast kompaktních vozů, třída C již potřetí za sebou vyhrála v hodnocení spokojenosti v prémiové střední třídě a třída E, stejně jako již v uplynulém roce, za sebou nechala všechny své konkurenty ve vyšší kategorii. Studie spokojenosti zákazníků J.D. Power Vehicle Ownership Satisfaction Study je považována za velmi důležité vodítko při rozhodování o koupi.

Dr. Joachim Schmidt, zodpovědný za prodej a marketing divize osobních vozů Mercedes-Benz, k tomu uvedl: „Máme velkou radost z opětovných nejvyšších umístění ve studii J.D. Power 2012. Také v budoucnosti chceme splňovat nejvyšší měřítka v oblasti kvality, servisu a ekologie, a samozřejmě v maximální možné míře zaujmout zákazníky značky Mercedes-Benz také fascinujícím designem, inovativní technikou a opravdovou, ničím nerušenou radostí z jízdy."

Nejsilnější automobilka v Německu

Mercedes-Benz obsadil rovněž první místo v nejnovější studii ADAC AutoMarxX jako aktuálně nejsilnější automobilová značka v Německu. Mercedes-Benz přesvědčil zejména nabídkou aktivních i pasivních bezpečnostních prvků a nejlepšími výsledky v oblasti emisí CO2 kompletní výrobní řady.

Největší německý autoklub ADAC ve své anketě AutoMarxX hodnotí od roku 2001 výsledky automobilových výrobců významných pro Německo a jejich postavení na trhu. Mezi kritéria patří image značky, postavení na trhu, spokojenost zákazníků, silné stránky produktů, ochrana životního prostředí a v neposlední řadě také úroveň bezpečnosti.

--------------------------------------------------------------------------------

Chtete být také spokojenými řidiči? Navštivte prodej aut Mercedes.

 

Právě se děje

Další zprávy