Nejlevnější auto z Česka. Toyota z Kolína stojí 319 tisíc, Aygo X sází na výbavu

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 1. 2022 6:02
Kolínská trojčata jsou minulostí. Přesto se ve středočeském městě budou ta nejmenší auta vyrábět i nadále. Ponesou už ale pouze logo Toyoty, která Aygo X vyvíjela sama. Ačkoliv nejmenší model japonské automobilky mezigeneračně docela výrazně podražil, jde s cenou od 319 tisíc o nejlevnější nové auto z Česka. Co všechno nabízí a komu konkuruje, rozebíráme v galerii.
Foto: Toyota

Toyota Aygo X Style - od 354 000 Kč

Výbava Style za minimálně 354 tisíc s manuální a 389 tisíc korun s automatickou převodovkou nabízí poprvé přístup k příplatkovým paketům. Než se k nim však dostaneme, je potřeba podotknout, že výbava Style a výše má povinný příplatek za dvoubarevné lakování (černá střecha a zadní část karoserie v kombinaci s jedním ze čtyř odstínů), které stojí 15 tisíc korun. Podle ceníku se to tak týká nejen stupně Style, ale i Executive a Limited.

Co nabízí výbava Style navíc v základu? Třeba rádio s osmipalcovou obrazovkou a lesklým černým lakováním palubní desky kolem ní, dále barevné doplňky kabiny podle zvoleného laku karoserie, mlhovky nebo 17palcová litá kola. Automat má v této verzi poprvé také pádla řazení pod volantem.

Kromě toho nabízí Style přístup také k příplatkovým paketům. 28 tisíc korun stojí paket Tech s automatickou klimatizací, vyhřívanými předními sedadly, automatickými stěrači nebo devítipalcovou navigací, dalších 18 tisíc korun stojí paket Vision mimo jiné s parkovacími senzory vpředu a vzadu a předními diodovými světly. Koupě paketu Vision je ale podmíněná koupí paketu Tech.

 

Právě se děje

Další zprávy