Nejlevnější auto z Česka. Toyota z Kolína stojí 319 tisíc, Aygo X sází na výbavu

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 1. 2022 6:02
Kolínská trojčata jsou minulostí. Přesto se ve středočeském městě budou ta nejmenší auta vyrábět i nadále. Ponesou už ale pouze logo Toyoty, která Aygo X vyvíjela sama. Ačkoliv nejmenší model japonské automobilky mezigeneračně docela výrazně podražil, jde s cenou od 319 tisíc o nejlevnější nové auto z Česka. Co všechno nabízí a komu konkuruje, rozebíráme v galerii.
Foto: Toyota

Toyota Aygo X Active - od 319 000 Kč

Základní Aygo X Active stojí v aktuální akci 319 tisíc korun. Cenu je možné ještě o dvacet tisíc snížit a dostat se tak pod 300 tisíc, u dealera ale musíte nechat protiúčtem staré auto, proto tuto slevu nezahrnujeme do konečného ceníku (platí to pro všechny výbavy). Ne každý totiž má auto na výkup. Litrový tříválec je v základní výbavě dostupný jen s manuální převodovkou, automat je dostupný až od druhého stupně výš.

Ačkoliv mezigeneračně auto podražilo o citelných 41 100 korun, výbava je i v základu docela bohatá. Z bezpečnostních prvků nechybí sedm airbagů včetně předního středového, nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů, udržování jízdního pruhu, čtení dopravních značek nebo adaptivní tempomat. To jsou prvky, o kterých si řada konkurentů může nechat zdát.

Z komfortní výbavy nechybí manuální klimatizace, rádio se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou a dvěma reproduktory, Bluetooth, multifunkční volant, elektrická přední okna (vzadu zůstávají výklopná skla), elektricky stavitelná a vyhřívaná zrcátka nebo dálkové centrální zamykání. Diodová jsou v základní výbavě světla pro denní svícení (vzadu jsou kombinované diodové reflektory), ocelová kola mají 17 palců a okrasné kryty. Že jde o základní model, poznáte třeba podle nelakovaných zrcátek a klik dveří.

Jak přitom bývá u Toyoty zvykem, připlatit si lze prakticky jen za příslušenství a metalízu.

 

Právě se děje

Další zprávy