Nejlepší auta se vyrábí v Česku, tvrdí britská média. Škoda porazila i Audi nebo VW

Jan Matoušek Jan Matoušek
31. 3. 2022 6:02
Modely Škoda se ve Velké Británii dlouhodobě těší vysokému hodnocení. Ať už jde o každoroční hodnocení spokojenosti či spolehlivosti, nebo ankety o nejlepší auta roku. Podle žebříčku sestaveného poradenskou firmou The Car Expert se pak v Česku dělají vůbec nejlepší auta dostupná na britském trhu. Odpovídá tomu alespoň hodnocení napříč britskými médii.
Foto: Škoda Auto

Jak si vede Škoda

Jak už bylo napsáno, Škoda se vešla mezi desítku nejlépe hodnocených značek, dokonce je tam jediná z těch opravdu dostupných a poměrně výrazně porazila hlavní soupeře jako Volkswagen, Hyundai, Kia, Peugeot, Citroën nebo Opel (na britských ostrovech prodávaný pod označením Vauxhall). Britští novináři ji řadí dokonce i nad Audi, BMW nebo Mercedes-Benz, tyto automobilky (stejně jako někteří soupeři) ale mají mnohem více testů i pro větší množství modelů. To však oblibu Škody nejen mezi britskými novináři nijak nesnižuje.

Celkem se hodnocení věnuje osmi aktuálním modelům mladoboleslavské automobilky. Nejlépe si v médiích vede elektrické SUV Enyaq iV, které se zaokrouhleně dostalo na hodnocení 84 procent. O procento méně má Superb, Fabia a Karoq si vysloužily podle testů 78 procent, Octavia 76 procent, Kamiq 73 procent, Kodiaq 72 procent a konečně Scala "jen" 64 procent. Detailní hodnocení jednotlivých modelů i od jednotlivých médií si můžete přečíst pod tímto odkazem.

 

Právě se děje

Další zprávy