Motoristické časopisy odhalují budoucí modely Škody

Radek Pecák Radek Pecák
10. 4. 2012 10:50
Škoda má začít vyrábět i model Snowman
Foto: Aktuálně.cz

Hned dva tuzemské motoristické časopisy přinášejí ve svých čerstvých vydáních svoje představy o budoucích modelech tuzemské automobilky Škoda.

Zatímco Auto Tip informuje v první řadě o nové fabii a dále pak o budoucích podobách nových generací v současné době vyráběných modelů, Svět motorů přináší vizualizaci kupé se jménem Garde. To by mělo být odvozeno od budoucí "malé-velké" Škodovky s názvem Rapid.

Opravdu bude Škoda opět vyrábět kupé?
Opravdu bude Škoda opět vyrábět kupé? | Foto: Aktuálně.cz

Svět motorů přináší fotomontáž studie budoucí třídveřové velké Škody s velmi splývavou zádí. Podle informací tohoto časopisu by mělo nést oprášené jméno Garde, které se vyrábělo ve Škodě v osmdesátých letech minulého století.

Roomster zapadne do řady běžných MPV

Informace Auto Tipu zahrnují prakticky celou modelovou řadu. Například vzhled budoucího Roomsteru by už neměl obsahovat žádné designové výstřelky jako současný automobil. Podle přiložené ilustrace by mělo jít spíše o Volkswagen Touran s přídí a zádí ve stylu současného designu Škody.

Zřejmě nejzajímavější ilustrací je budoucí fabia. Časopis informuje o jejím příchodu na trh v roce 2014, podle informací Aktuálně.cz se tak ale zřejmě stane již o rok dříve.

Nový Yeti by měl být podle představ Auto Tipu více hranatý
Nový Yeti by měl být podle představ Auto Tipu více hranatý | Foto: Aktuálně.cz

Příď je ztvárněna v duchu konceptu Mission L, záď naopak do značné míry připomíná tvary fabie první generace. Auto Tip informuje, že hatchback by měl ukrývat zavazadlový prostor o objemu 350 litrů, což je hodnota obvyklá pro rodinné hatchbacky o třídu větší, tedy například VW Golf, Renault Mégane či Opel Astra.

Proporce Fabie už budou v pořádku

Navíc má být vůz díky optimálnějším proporcím mezi výškou a šířkou podstatně opticky atraktivnější než je současná fabia.

Auto Tip informuje i tom, že nové větší SUV než je Yeti (nová generace má vstoupit na trh v roce 2015), ponese zřejmě název Snowman. Poměrně překvapivá je zmínka o třetí karosářské varinatě budoucí octavie. Kromě liftbacku a kombi by prý mělo být v nabídce i sportovní kombi shooting brake.

Auto Tip píše o tom, že velká modelová ofenzíva je logickým krokem mladoboleslavské Škody směrem ke korejským značkám KIA a Hyundai, které se snaží oslovovat podobné zákazníky jako právě výrobce aut s okřídlenými šípy na kapotách.     

 

Právě se děje

Další zprávy