Mitsubishi v Paříži představí nový hybrid

Tomáš Rybecký
19. 6. 2012 9:38
Japonská automobilka připravovaným novým plug-in hybridem Outlander PHEV vyjadřuje podporu ekologii
Foto: Aktuálně.cz

Japonská automobilka Mitsubishi Motors pokračuje ve svém plánu uvedení nové generace produktů šetrných k životnímu prostředí. Klíčovou roli zaujme světová premiéra nového Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV (PHEV).

Nový Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV není pouze úpravou nové generace modelu Outlander se spalovacími motory. Vůz byl od základu navrhován tak, aby v něm mohl být použit jak běžný spalovací motor, tak i plug-in hybridní pohon.

První plug-in hybrid

Outlander bude prvním vozem Mitsubishi s plug-in hybridním motorem založeným na elektrickém pohonu, který může být v případě potřeby doplněný pohonem zážehovým motorem. Zároveň bude prvním sériově vyráběným vozem umožňujícím permanentní elektrický pohon všech kol (4WD).

Kombinace pohonného ústrojí skládajícího se z předního elektromotoru, zadního elektromotoru a zážehového motoru pracujícího jako pohonná jednotka předních kol nebo elektrický generátor umožní volbu tří režimů jízdy: čistý (Pure) pohon 4WD předním a zadním elektromotorem, sériový (Series) pohon 4WD předním a zadním elektromotorem podporovaný zážehovým motorem jako generátorem elektrické energie a paralelní (Parallel) pohon 4WD předním a zadním elektromotorem doplněný při vyšších rychlostech pohonem předních kol zážehovým motorem.

Foto: Aktuálně.cz

Není třeba řadit

Elektrické motory umožňují svižné zrychlování bez nutnosti řazení. Vůz má dojezd více než 800 km a produkci emisí CO2 pod 50 g/km.

Zatímco nový Mitsubishi Outlander třetí generace s konvenčním spalovacím motorem bude v prodeji na trzích západní a východní Evropy (vč. České republiky) už na podzim 2012, Outlander ve verzi PHEV bude v Evropě uveden až v průběhu roku 2013.

--------------------------------------------------------------------------------

Jak se vám líbí Mitsubishi Outlander?

 

Právě se děje

Další zprávy