Korejský exot v umírající třídě aut. Kia ukázala omlazené Picanto, komu konkuruje?

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 7. 2023 6:32
Dvě automobilové kategorie v posledních letech výrazně ztrácejí na popularitě. Velkoprostorové vozy postupně nahrazují SUV, případně osobní dodávky, miniauta většinou končí bez náhrady, protože se je i kvůli nižším maržím nevyplatí vyrábět. Zůstalo už jen pár posledních mohykánů, mezi nimi i výrazně omlazená Kia Picanto. Komu bude v Česku konkurovat?

Mitsubishi Space Star - od 296 760 Kč

Bývalo to jedno z nejlevnějších aut na trhu, i ono ale v poslední době zdražilo. Mitsubishi Space Star je pětidveřový hatchback, pohybující se svou velikostí mezi těmi nejmenšími vozy a o třídu většími supermini (přesto má třeba kufr jen 235 litrů, o 20 litrů méně než u Picanta). Doby, kdy se cenově blížilo 270 tisícům, jsou pryč, teď má blízko k hranici 300 tisíc korun. Nabízí přitom jediný motor, benzinovou dvanáctistovku o výkonu 52 kilowattů, která ale kromě ručního řazení může mít i automat CVT.

Kde Space Star vyniká, to je rozmanitost výbavových stupňů, kterých je dohromady pět. Ovšem rádio a klimatizaci zároveň má až verze za nejméně 348 760 korun, levněji se lze k audiosystému dostat přes příplatkovou výbavu, kde Japonci nabízejí zařízení s dotykovou obrazovkou externího výrobce. 

 

Právě se děje

Další zprávy