Mercedes-Benz GLK po modernizaci mluví i česky

Tomáš Rybecký
15. 6. 2012 6:52
Modernizovaná podoba kompaktního SUV Mercedes-Benz GLK zlepšila výbavu
Foto: Aktuálně.cz

Mercedes-Benz GLK přichází po modernizaci s vyšší úrovní výbavy a pokrokovými asistenčními systémy. K tomu přidává hospodárnější, ale současně i výkonnější motory doplněné o soubor opatření BlueEFFICIENCY, zahrnující například standardně dodávaný systém ECO Start-Stop.

S pohonem všech čtyř kol

Poprvé se pro toto kompaktní SUV dodává i systém čištění výfukových plynů BlueTEC, který umožňuje vznětovým motorů plnit již dnes emisní normu EU6. V nabídce jsou modely 4MATIC se stálým pohonem všech kol ale i verze s pohonem zadních kol.

Nově navržený exteriér využívá vysoce kvalitní materiály, rozšířené nové výbavy, kompletně přepracované ozdobné prvky i nové informační a zábavní systémy. Nabízí nejmodernější asistenční systémy.

Dr. Joachim Schmidt, člen vedení divize Mercedes-Benz Cars zodpovědný za prodej a marketing, k tomu říká: "S GLK nabízíme dynamické lifestylové SUV, které přesvědčí inteligentní technikou a svým silným charakterem." Facelift bude oficiálně uveden na český trh 29. června.

Mercedes umí česky

Foto: Aktuálně.cz

Zásadní novinka se bezprostředně týká českých zákazníků. Poprvé se ve vozech GLK zákazníci setkají s češtinou. V praxi to znamená, že multifunkční displej, displej COMAND/Audio20 a hlasový výstup navigace budou s posádkou vozů komunikovat v českém jazyce.

Nové vozy Mercedes-Benz jsou nyní vybaveny češtinou již z  výrobního závodu, stejně jako je tomu u jiných jazyků. Čeština bude postupně zaváděna do dalších modelů v souvislosti modernizacemi stávajících modelů či uváděním nových.

Zavedení českého jazyka do vozů Mercedes-Benz bylo náročným a dlouhým procesem, na kterém intenzivně pracovali jak technici z automobilky, tak tým specialistů v České republice. Oproti běžnému postupu a zvyklostem se Mercedesu v ČR podařilo prosadit i vlastní vybraný hlas který komunikuje s posádkou vozidla.

--------------------------------------------------------------------------------

Líbí se vám Mercedes?

 

Právě se děje

Další zprávy