Luxus na elektřinu? Limuzína Nissan Leaf

Tomáš Rybecký
26. 7. 2012 8:20
Američané proměnili elektrický Nissan Leaf v luxusní limuzínu
Foto: Aktuálně.cz

Říkáte si, že limuzíny vyrobené z Ferrari, Smartu nebo z Mini jsou hodně neobvyklé? Co ale řeknete na transformaci elektromobilu Nissan Leaf v limuzínu?

Nadšenci z firmy Imperial LimoLand se sídlem v americkém státě Missouri to dokázali. Díky nim se South Hotel v Nashville nyní může pochlubit první elektricky poháněnou limuzínou na světě.

Luxus ekologicky

Limuzínu má k dispozici síť The Embassy Suites, spolupracující s různými hotely. Společnost se snaží dosáhnout maximální ekologičnosti, a to ve spojení s faktem, že hosté hotelu v Nashvillu většinou necestují dále než osm kilometrů. To jasně opravňuje volbu elektromobilu.

Foto: Aktuálně.cz

LimoLand nechal základ vozu původní. Je však jasné, že to neplatí pro interiér. Kožené čalounění ve spojení s cedrovým dřevem a zrcadly proměnilo běžný elektromobil v luxusní vozidlo. Vozu zůstala pohonná jednotka napájená z 24 baterie kWh. Byla však přesunuta do zadní části vozu kvůli lepšímu rozložení hmotnosti. Hmotnost se zvýšila o 181 kilogramů ve středu karoserie jejím prodloužením. Vůz nyní pohodlně přepraví až osm lidí včetně řidiče.

 

Právě se děje

Další zprávy