Linda Jacksonová končí ve vedení Citroënu, nahradí ji její dosavadní zástupce Cobee

Eva Srpová Eva Srpová
16. 1. 2020 14:23
Šéfka Citroënu Linda Jacksonová končí na vedoucí pozici automobilky. Nahradí ji víceprezident značky Vincent Cobee. Přechází na nově vzniklé pracovní místo, kde bude mít na starosti vypracování plánu odlišení automobilových značek v koncernu PSA. Jejím nadřízeným bude přímo šéf celé skupiny Carlos Tavares. Firma to uvedla v tiskové zprávě.
Linda Jacksonová vedla Citroën 5,5 roku.
Linda Jacksonová vedla Citroën 5,5 roku. | Foto: Libor Fojtík

Šéf představenstva koncernu PSA Carlos Tavares oznámil k 15. lednu několik důležitých změn ve vedení automobilových značek, které do koncernu spadají.

Šéfkou značky DS se stává Béatrice Foucherová. Linda Jacksonová, dosavadní šéfka automobilky Citroën, přechází na pozici, kde bude mít na starosti vypracování plánu diferenciace automobilových značek v rámci celé skupiny PSA. Jejím nadřízeným bude přímo Carlos Tavares, předseda představenstva.

Novým šéfem Citroënu a členem globálního výkonného výboru se stal dosavadní zástupce Jacksonové Vincent Cobee. "Linda Jacksonová vedla Citroën šest let. Je za ní vidět úspěšná transformace, zvýšení objemu prodeje a podílu na trhu v Evropě a příprava na mezinárodní ofenzívu značky. Proto potěšením oznamuji, že její skvělé zkušenosti s budováním značky se úspěšně zaměří na novou odpovědnou funkci v rámci skupiny," řekl k přesunu Jacksonové Carlos Tavares.

Linda Jacksonová nastoupila na pozici ředitelky značky 1.června 2014, v automobilovém průmyslu se pohybuje od chvíle, kdy na studiích vzala letní brigádu u značky Jaguar. Do Citroënu nastoupila v roce 2005 na pozici finanční ředitelky pro Velkou Británii. 

 

Právě se děje

Další zprávy