Kompakt za cenu malého vozu. Hyundai i30 stojí méně než 300 tisíc, jaké má soupeře?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 10. 2019 6:01
Hyundai dále snižuje cenu jednoho ze svých stěžejních modelů. Zatímco v létě se pětidveřové i30 dostalo na necelých 320 tisíc korun, teď dovozce snížil cenu ještě víc. Kompaktní hatchback tak startuje na částce nižší než 300 tisíc. Co nabízí, i na všechny nejlevnější kompakty v Česku se podívejte do galerie.
Foto: Výrobci

Peugeot 308 Active - 380 000 Kč

Lehké podražení oproti situaci začátkem prázdnin zaznamenal i Peugeot 308. Ten nově stojí nejméně akčních 380 tisíc korun. Dalších deset tisíc je pak možné ušetřit výkupem starého vozu. Jde však o bonus, který nevyužije každý.

Pod kapotou základní 308 tepe přeplňovaná tříválcová dvanáctistovka o výkonu 81 kW s manuální šestistupňovou převodovkou. Jde o stejný motor jako v C4 Cactus, Peugeot má ale o chloupek lepší dynamiku a nižší spotřebu paliva (dle dat výrobce pod pětilitrovou hranicí).

Výbava Active nabízí automatickou dvouzónovou klimatizaci, rádio s 9,7palcovou dotykovou obrazovkou, šesti reproduktory a ovládáním na koženém multifunkčním volantu, Bluetooth, elektrická přední i zadní okna, tempomat, automatická světla i stěrače nebo 16palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy