Kompakt za cenu malého vozu. Hyundai i30 stojí méně než 300 tisíc, jaké má soupeře?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 10. 2019 6:01
Hyundai dále snižuje cenu jednoho ze svých stěžejních modelů. Zatímco v létě se pětidveřové i30 dostalo na necelých 320 tisíc korun, teď dovozce snížil cenu ještě víc. Kompaktní hatchback tak startuje na částce nižší než 300 tisíc. Co nabízí, i na všechny nejlevnější kompakty v Česku se podívejte do galerie.
Foto: Výrobci

Fiat Tipo Italia - 317 400 Kč

Fiat Tipo už je tradiční součástí podobných přehledů. Italové totiž od samého počátku nabízejí kompaktní model za atraktivní ceny (například sedan se ve stejné výbavě jako hatchback dostane pod 300 tisíc korun).

Ta činí v případě akční verze Italia 317 400 korun. To je suma za auto s atmosférickou čtrnáctistovkou o výkonu 70 kW s manuální šestistupňovou převodovkou. Stejně jako u Hyundai platí, že jednotka bez přeplňování není trhač asfaltu ani vyloženě spořič paliva, když si řekne v kombinovaném cyklu o výrazně více než šest litrů benzinu. Jde nicméně o motor, který je potenciálně jednodušší než přeplňované agregáty T-Jet.

Verze Italia pak znamená, že si ve výbavě Tipo vozí manuální klimatizaci, rádio s šesti reproduktory s ovládáním na koženém volantu, Bluetooth, tempomat, elektrická přední okna nebo 15palcová ocelová kola. 

 

Právě se děje

Další zprávy