Medvěd v nepoužívané stanici metra. Podívejte se na berlínskou premiéru Škody Kodiaq

Druhá generace Škody Kodiaq na živých fotkách.
Oproti předchůdci je druhá generace o šest centimetrů delší, rozvor náprav pak z celkové délky 4758 milimetrů ukrajuje 2791 milimetrů. Mezigeneračně je to jen o milimetr více, uvnitř je přesto více místa.
Ačkoliv hlavní pohonnou novinkou je plug-in hybrid, o němž ještě bude řeč, druhý Kodiaq nezanevřel ani na spalovací motory. Základem nabídky bude mildhybridní benzinová patnáctistovka o výkonu 110 kilowattů doplněná benzinovým dvoulitrem o výkonu 150 kilowattů a dvěma verzemi turbodieselu 2.0 TDI s výkonem 110 a 142 kilowattů. Na kola přenáší sílu vždy dvouspojkový automat.
Poprvé jsme měli možnost naživo si prohlédnout Kodiaq ve sportovně laděném provedení Sportline, které se vyznačuje řadou černých doplňků. Jde například o masku chladiče, zrcátka nebo střešní ližiny.
Povšimněte si, že volič převodovky se u druhého Kodiaqu přemístil pod volant. Umožnilo  to tak zvětšit středový tunel a prostor v něm. Nově jsou tam tak třeba dvě bezdrátové nabíječky chytrých telefonů nebo až čtyři držáky nápojů.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 10. 2023 6:02
Stylově v Berlíně, městě, které má ve znaku medvěda, ukázala Škoda desítkám novinářů a pozvaných hostů druhou generaci velkého SUV Kodiaq. Ten je delší a prostornější než předchůdce a vůbec poprvé spoléhá také na plug-in hybridní pohon, byť v nabídce stále nechybí ani klasický turbodiesel. Jak to na místě premiéry v nepoužívané stanici podzemní dráhy vypadalo, na to se podívejte do galerie.

Detailní představení vozu najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy