Kia svolává vozy Cee´d kvůli závadě na brzdách

Radek Pecák Radek Pecák
15. 6. 2010 0:00
auto

Nejprodávanější model nižší střední třídy v Česku - Kia Cee´d bude muset aboslovat prohlídku v autorizovaných servisech značky. Mluvčí českého zastoupení Kia Kateřina Vokounová informovala, že pozvánku ke kontrole brzd obdrží v Česku téměř 1100 majitelů těchto vozů, které byly vyrobeny ve slovenské továrně v Žilině od začátku dubna 2008 do konce března loňského roku.

Vítězem soutěže Auto roku v ČR pro rok 2008 se stala Kia Cee´d
Vítězem soutěže Auto roku v ČR pro rok 2008 se stala Kia Cee´d | Foto: Aktuálně.cz

Svolávací akce se týká vozů, které jsou vybaveny stabilizačním systémem ESP. Někteří majitelé těchto aut si podle Vokounové stěžovali na snížený účinek brzd.  Možná příčina je podle automobilky v hlavním brzdovém válci. K žádnému úmrtí, zranění ani nehodě v této souvislosti však prý nedošlo.

"Brzdový systém je konstruován tak, aby nemohlo dojít k nenadálému snížení brzdného účinku. Pokud se projeví snížení účinku v primárním brzdném okruhu, nastupuje okamžitě sekundární brzdný okruh a funkčnost brzd je zajištěna," uvedla mluvčí Kateřina Vokounová.

Automobilka předpokládá, že přibližně 30 procent z celkového počtu svolávaných aut si může vyžádat opravný zásah. Prohlídka bude bezplatná, proběhne na počkání a potrvá asi 15 minut. V případě nutnosti výměny brzdového válce se návštěva prodlouží o dalších asi 35 minut.

 

Právě se děje

Další zprávy