Honda má další hvězdičky: CR-V je bezpečné

Tomáš Rybecký
28. 6. 2013 8:30
Nová Honda CR-V získala 5 hvězdiček v bezpečnostních testech organizace Euro NCAP
Foto: Honda

Nová verze Hondy CR-V se v nezávislých nárazových testech Euro NCAP zařadila vedle všech současných testovaných kolegů. Stejně jako Accord, Insight, Jazz, CR-Z a Civic získala plný počet pěti hvězdiček.

Kromě pěti hvězdiček si Honda CR-V odnesla i vyhodnocení jako jeden z nejbezpečnějších evropských automobilů. Systém hodnocení se zaměřuje na celkové bezpečnostní parametry vozidla a zákazníkům je předkládán snadno srozumitelný a jednoduchý výsledek. Soustava nárazových testů bere v úvahu ochranu cestujících, dětí, chodců i dostupnost podpůrných systémů pro řidiče.

Výborné hodnocení Hodny CR-V dokazuje pozornost, jakou Honda bezpečnosti svých vozidel věnuje. Generálku si každý vůz značky odbývá ve vlastním zkušebním nárazovém středisku Hondy ve výzkumném a vývojovém centru ve městě Tochigi. Toto centrum umožňuje analýzu všech nárazů všech typů vozidel a dává konstruktérům společnosti podklady k vývoji řešení, která pomůžou zmírňovat následky nehod pro posádky vozidel i pro chodce.

Honda CR-V využívá konstrukční ochranu prostřednictvím technologie nárazové kompatibility, která zabraňuje deformacím kabiny přenosem sil vznikajících při nehodě do několika tras vedoucích mimo prostor pro cestující. Stejně tak je konstrukce navržena tak, aby v případě kolize s chodcem pomáhala absorbovat energii. Dalšími bezpečnostními prvky jsou elektronické systémy, jako posilovač řízení, stabilizační systém proti prokluzu, signalizace nouzového brzdění a sestava systému podpory řízení ADAS. Ta zahrnuje systém pro udržování v jízdním pruhu, adaptivní tempomat a systém pro zmírňování následků nehody.

 

Právě se děje

Další zprávy