Sebevědomá cena, ale bohatá výbava. Jedenáctá Honda Civic přichází jako rival Octavie

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 7. 2022 15:30
Jedenáctá generace Hondy Civic se poprvé ukázala na konci března a se začátkem prázdnin zveřejnilo české zastoupení značky její ceny. Těmi se kompaktní hatchback úplně nepodbízí, za méně než tři čtvrtě milionu k mání nebude. Na druhou stranu nabízí už od začátku hybridní pohon a bohatou výbavu.
Foto: Honda

Honda Civic Elegance - od 769 900 Kč

Už od úvodní výbavy Civicu, který k prodejcům dorazí na podzim, platí, že cenami se novinka nikterak podbízet nehodlá. Hybridní Honda stojí od 769 900 korun, což je suma, na níž se některé kompakty nedostanou ani v nejvyšší možné výbavě. Na druhou stranu je to suma vykoupená jednak úspornější hybridní technikou, ale především výbavou.

Nechybí proto nouzové brzdění, pomocník pro jízdu v pruhu, čtení dopravních značek, sledování mrtvého úhlu, monitorování dopravy při couvání, adaptivní tempomat ani asistent pro jízdu v koloně či dopravní zácpě. Standardem jsou rovněž zadní boční airbagy, kolenní airbag pro oba cestující vpředu a středový airbag mezi předními sedadly. Nad ochranou chodců bdí mimo jiné aktivní kapota.

Z komfortních prvků má Civic dvouzónovou automatickou klimatizaci, navigaci s devítipalcovou dotykovou obrazovkou, rádio s osmi reproduktory, připojení Android Auto i Apple CarPlay, sedmipalcové digitální budíky, elektrické nastavování předních sedadel s vyhříváním, parkovací senzory vpředu i vzadu, couvací kameru, automatické stěrače i bezklíčkové odemykání a startování. Litá kola mají 17 palců, světla svítí od základní verze diodami. Příplatek je jediný: 15 900 korun za metalízu nebo perleťový lak, případně 19 900 korun za prémiové lakování.

 

Právě se děje

Další zprávy