Foto: Harley-Davidson představil dvě nové motorky v americkém retro stylu

Model Iron 1200 poznáte podle černého štítku obepínajícího světlomet.
Oba modely Forty-Eight Special (vlevo) a Iron 1200 odlišuje nová grafika na palivové nádrži s kombinací barevných pruhů a symbolů, které byly na amerických silnicích v módě v sedmdesátých letech.
Pohonná jednotka je vyvedena v černé barvě. Černý je i výfuk a kryty tlumičů a kryty zapalování, spojky a převodovky. Tvar motoru V-Twin zdobí jen chromované trubky rozvodových tyčí a vaček. Motocykl doplňují černá devítipaprsková kola (19 palců vepředu a 16 palců vzadu) a černý kryt řemenu a ozubeného kola.
Motor V-Twin Evolution® 1200 o zdvihovém objemu 1202 ccm nabízí o 36 procent vyšší točivý moment (99 Nm vs. 73 Nm) než motor 883 Evolution v modelu Iron 883, což je původní městský stroj v rodině Sportsterů.
Model Forty-Eigth Special dostal velkou přední pneumatiku o šířce 130 mm zarámovanou do 49 mm vidlic usazených v masivních trojitých hliníkových brýlích. A k tomu ještě vysoká černá řídítka Tallboy. "Řídítka Tallboy jsme vybrali kvůli jejich speciálnímu tvaru. Umožňují menší sklon dozadu než řídítka Mini-Ape a výsledkem je vzhled, který skvěle ladí s robustním stylem předku a menší palivovou nádrží modelu Forty-Eight Special," říká Brad Richards, šéf stylingu Harley-Davidson.
Foto: Harley-Davidson
Jan Markovič Jan Markovič
27. 2. 2018 17:19
Legendární motocyklová značka pošle během letošní sezony na silnice dva nové stroje Iron 1200 a Forty-Eight Special. Vsadila na retro design po vzoru amerických motorek, slibuje i vysoký výkon. Prohlédněte si chystané novinky v galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy