Foto: Autosalon v Detroitu ovládla americká a německá SUV. O slovo se začali hlásit i Číňané

Foto: Autosalon v Detroitu ovládla americká a německá SUV. O slovo se začali hlásit i Číňané
Volkswagen Tiguan Allspace – Tiguan se předvedl v prodloužené podobě a poprvé nabízí také místo pro sedm cestujících. Jestli si myslíte, že jde v podstatě o převlečenou Škodu Kodiaq, tak máte naprostou pravdu.
Koncept Volkswagen I.D.Buzz – Retro „busíky“ by se měly v budoucnu dostat zpět na silnice. Tento koncept je samozřejmě elektrický, na jedno nabití by měl ujet až 600 kilometrů. A pokud mu to jednou legislativa dovolí, bude si jeho posádka užívat i autonomní řízení.
Mercedes-Benz E Coupé – Stuttgartská automobilka rozšiřuje svou modelovou řadu vyšší střední třídy E. Kromě klasického sedanu, kombi a vozu na polní cesty E AllTerrain se nyní objevuje také kupé. Kabriolet na sebe nenechá dlouho čekat.
Mercedes-Benz AMG GT C Edition 50 – Dvorní úpravce mercedesů slaví 50 let. Laboratoře AMG si proto k narozeninám nadělily speciální limitovanou edici povedeného supersportovního modelu. Ten dostane posílené motory, z nichž nejsilnější nabídne až absurdní výkon 577 koní. Poháněná jsou zadní kola.
Foto: ČTK
Jan Markovič Jan Markovič
10. 1. 2017 14:59
Své nové modely v Detroitu ukazují německé značky Volkswagen, Audi i Mercedes. Zaměřily se hlavně na třídu SUV, která je ve Spojených státech oblíbená. Část lukrativního amerického trhu by si chtěli pro sebe ukrojit také Číňané, proto předvádí modely dosud spíš neznámé značky GAC. Na výstavišti se ovšem předvedly i první autonomní vozy. Prohlédněte si galerii ze zimního autosalonu.
 

Právě se děje

Další zprávy