Kdy budou dostupné elektromobily? Jak je na tom síť? Forum elektromobilita v obrazech

Kdy budou dostupné elektromobily? Jak je na tom síť? Forum elektromobilita v obrazech
Prvním řečníkem byl ministr životního prostředí Petr Hladík. Ten slíbil dotace na nabíječky a nákladní bateriové vozy.
Pavel Cyrani, ředitel divize obchod a strategie v ČEZ, zhodnotil nabíjecí infrastrukturu v Česku. V současnosti je tu v provozu více než 4400 nabíjecích bodů.
Ředitel strategie a byznys analýzy ve společnosti Orlen Unipetrol Martin Gajdoš oznámil, že firma se od letošního roku plně zaměřila na výstavbu sítě. Do roku 2030 chce mít v provozu 900 nabíječek.
Jiří Maláček, ředitel českého zastoupení Škody Auto, věří, že až se na trhu objeví cenově dostupné elektromobily, trh se tu rozběhne. „Podle našich propočtů se prodeje čistě elektrických vozů začnou zvyšovat a po roce 2030, nejpozději pak v roce 2032, se vyrovnají prodejům těch spalovacích,“ řekl.
Foto: Václav Vašků
Eva Srpová Eva Srpová
20. 10. 2023 15:26
Letos se už pošesté konala konference Forum elektromobilita, kterou pořádají Hospodářské noviny s LEEF Technologies. Na ní se tradičně setkávají špičky z automobilového byznysu i státní správy, testují se elektrické novinky a probírají všechna aktuální témata spojená s elektromobilitou.

Hospodářské noviny a společnost LEEF Technologies uspořádaly šestý ročník akce zvané Forum elektromobilita, která proběhla ve dnech 11. a 12. října v prostorách Fora Karlín. Konference se tradičně věnuje elektromobilitě ze všech úhlů.

Během dvou dnů se jí účastnilo více než 800 návštěvníků, především z automobilového byznysu a ze státní správy. Probraly se hlavní trendy, které určují směr elektrifikace osobní, nákladní i autobusové dopravy, podpora ze strany státu i budování nabíjecí infrastruktury.

Obsáhlý článek, který shrnuje, co nejzajímavějšího na akci zaznělo, čtěte v pátečním vydání deníku Hospodářské noviny

 

Právě se děje

Další zprávy