Elektrické Renaulty Kangoo budou rozvážet balíky

Tomáš Rybecký
19. 10. 2012 7:52
Elektrické Renaulty Kangoo ZE a ZOE se připojí k flotile DHL
Foto: Aktuálně.cz

Renault se dohodl s francouzskou pobočku společnosti DHL na dodávce padesáti vozidel s elektrickým pohonem typů Kangoo ZE a ZOE. První čtyři dorazí ještě v roce 2012 a zbytek bude dodán postupně do roku 2015. DHL také podle potřeby případně rozšíří svůj vozový park o další elektromobily.

Spolupráce Renaultu a DHL trvá již delší dobu. Od roku 2011 se DHL stará o rozvoz nákladů baterií do všech ZE center Renaultu ve Francii.

Největší světový dopravce DHL chce nákupem plně elektrických vozidel Renault podpořit využívání ekologických, a to zejména elektricky poháněných vozů v logistice. Vysoké množství nákladních automobilů po celém světě je totiž jedním z největších producentů emisí CO2 na světě.

„DHL GoGreen Program" má do roku 2020 snížit emise CO2 produkované firmou o 30 %. V tom je DHL plně podporováno Renaultem s jeho novými cíli v oblasti ekologických automobilů. Tuto strategii Renault zahájil v roce 2011 vozy Fluence ZE a Kangoo ZE a v roce 2012 na ně navázaly čtyřkolky Twizy a ZOE, který dorazí na trh letos na podzim.

 

Právě se děje

Další zprávy