Čeští boháči milují vozy Bentley. Je tu nový autosalon

Radek Pecák Radek Pecák
30. 6. 2012 5:49
Česko je pro značku Bentley poměrně významným trhem
Foto: Aktuálně.cz

Zhruba každé čtvrté luxusní auto prodané v Česku má logo s okřídleným B, které patří tradiční britské značce Bentley.

Nově ji nyní zastupuje na českém trhu společnost Porsche Inter Auto, která se stala dovozcem těchto vozů Bentley poté, co prodej ukončila firma Auto Exner.

Nový autosalon se nachází ve Vrchlického ulici v Praze na Smíchově.

"Tržní podíl značky Bentley v České republice je jeden z nejvyšších v Evropě. Prodejní potenciál značky Bentley v České republice dokazuje již 13 letos prodaných vozů," uvedl oblastní ředitel pro Evropu společnosti Bentley Motors Guillaume Chabin.

Autosalon se nachází ve Vrchlického ulici v Praze na Smíchově
Autosalon se nachází ve Vrchlického ulici v Praze na Smíchově | Foto: Aktuálně.cz

Bentley se daří i celosvětově. V letošním prvním čtvrtletí prodeje oproti stavu z loňska narostly téměř o padesát procent a přibližily se hranici dvou tisíc automobilů. Největším trhem je už i pro tuto značku Čína.

V Česku jezdí 300 Bentley

Roční plány prodejů v Česku představují pro nejbližší období vždy zhruba třicítku automobilů. Navíc bude tuzemská pobočka zajišťovat servis pro zhruba 300 aut Bentley, která jsou v ČR registrována.

Firma dnes také poprvé v Česku představila nové modely Bentley Continental GT a GTC V8. Mají pod kapotou čtyřlitrový, dvakrát přeplňovaný osmivále s výkonem 507 koní a maximálním točivým momentem 606 Nm. Čekací doba na dodávku nového vozu je podle ředitele pobočky Davida Lišky zhruba čtyři až šest měsíců.

Už v říjnu by se mohli první zájemci dočkat modelu Continental GT Speed, který je s maximální rychlostí 329 km/h nejrychlejším sériově vyráběným vozem  značky v celé její historii.

Bentley patří od roku 1998 do koncernu Volkswagen AG a v současné době nabízí modelové řady Continental a Mulsanne. V roce 2010 se v Česku prodalo 15 vozů, loni to bylo 25 aut.

--------------------------------------------------------------------------------

Prodej aut Bentley.

 

Právě se děje

Další zprávy