Foto: Kalifornské auto má nejpodivnější dveře na světě. Vysouvají se vpřed a jmenují se po raketě

Foto: Kalifornské auto má nejpodivnější dveře na světě. Vysouvají se vpřed a jmenují se po raketě
Ze zadního pohledu se opravdu zdá, jako by auto bylo připraveno střílet. Zvláštní řešení ale bude klást na řidiče více nároků – měl by například zaparkovat dál od obrubníku, jinak si auto odře.
A poškodit si takový vůz by byla bezesporu škoda. Firma Rezvani, která sídlí v kalifornském městě Irvine, si za jeden kus chce účtovat základní cenu 200 tisíc dolarů, tedy asi pět milionů korun.
Otázkou také zůstává, jak příjemné je nasedání do vozu. Podle této fotografie se zdá, že dveře budou poměrně překážet. Ale určitě zaujmou široké okolí.
Design vozu se nicméně podle názoru odborníků povedl. Nízký profil karoserie, úzká člení maska nebo LED světlomety lákají ke sportovnímu svezení.
Foto: Rezvani
Jan Markovič Jan Markovič
21. 11. 2016 16:25
Jedním z nejpozoruhodnějších vozů, které se minulý týden představily na autosalonu v Los Angeles, je bezesporu supersport Rezvani Beast Alpha. Kupé s výkonem 500 koní se chlubí prazvláštními dveřmi, které se ani neotvírají do boku, ani nevyklápí vzhůru, ale odsouvají směrem dopředu. Prohlédněte si kalifornský projekt v galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy