Peakovci mají dost podpisů, zaregistrují LIDEM

Jan Němec (redaktor) Jan Němec (redaktor)
11. 5. 2012 17:25
O platformu kolem Karolíny Peake se momentálně opírá vláda Petra Nečase
Karolína Peake LIDEM.
Karolína Peake LIDEM. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Platforma Karolíny Peake má dost podpisů pod peticí a půjde zaregistrovat novou stranu LIDEM. Oznámil to přípravný výbor nové strany.

"Bylo spočítáno cca 1100 podpisů. Sběr podpisů i nadále pokračuje, z důvodu dalších slíbených archů od podporovatelů a také jistoty, kdyby některé měly formální nedostatky a z těchto důvodů byly vyřazeny," napsal výbor ve svém prohlášení.

Kromě toho "platforma" kolem Peake řešila v pátek i organizační věci a přípravu programu nové strany.

Název LIDEM jako zkratku liberální demokratů odhalilo uskupení kolem vicepremiérky a "odpadlíků" z Věcí veřejných už minulý týden.

Budoucí politická strana má už registrovanou internetovou doménu a vyhlásila soutěž na nové logo.

Strana ano, málo poslanců pro klub

Platforma kolem Peake, ministrů a poslanců z řad VV drží od krize Věcí veřejných vládu. Původní požadavek premiéra Petra Nečase – ustavit řádný poslanecký klub, o který by se vláda opřela, se Peake naplnit nepodařilo.

Vládní koalice nakonec při novém hlasování o důvěře vládě získala 105 hlasů – díky třem poslancům, kteří sice zůstali v řadách VV, ale drží vládu svými hlasy: Miroslavu Petráňovi, Otto Chaloupkovi a Milanu Šťovíčkovi.

Vláda počítá s tím, že ji tito poslanci spolu s Michalem Doktorem a Pavlem Bémem (oba dříve klub poslanců za ODS) budou podporovat při hlasování i o důležitých zákonech.

 

Právě se děje

Další zprávy