John už podepsal demisi, Nečas se zotavuje z operace

Domácí ČTK Domácí, ČTK
12. 5. 2011 14:33
S předáním demise Radek John čeká, až se premiér Nečas zotaví z plánované operace
Petr Nečas s Radkem Johnem
Petr Nečas s Radkem Johnem | Foto: Jan Langer

Praha - Situaci okolo odchodu vicepremiéra a předsedy Věcí veřejných Radka Johna z vlády komplikuje i zdravotní indispozice premiéra Petra Nečase.

Ministerský předseda se ve čtvrtek podrobil plánovanému chirurgickému zákroku na oční klinice pražské Ústřední vojenské nemocnice. Jeho pracovní program je proto až do pátku výrazně omezený.

Radek John sice oznámil svou demisi už ve středu, formálně však rezignační dopis premiérovi nepředal. A to ani na jednání vlády, ani na navazující schůzce koaličních špiček.

Podle blízkého Johnova spolupracovníka Jana Kubáčka však už předseda VV demisi podepsal a nyní jen čeká na předání dokumentu Petru Nečasovi. Informaci posléze v oficiálním prohlášení potvrdil i sám John.

"Dohodli se s panem premiérem, že vzhledem k jeho operaci a rekonvalescenci si hned poté domluví schůzku, kde mu Radek John demisi předá," oznámil Kubáček.

Nečas je už druhým členem vlády, který v tomto týdnu střešovickou vojenskou nemocnici navštívil. Už několik dní tam pobývá ministr obrany Alexandr Vondra, který má problémy s páteří.

Lékaři by v nejbližších dnech měli rozhodnout, zda se bude ministr muset podrobit chirurgickému zákroku.

 

Právě se děje

Další zprávy