Bobošíková skončí v politice, když neprojde do sněmovny

Domácí Domácí
25. 10. 2009 14:10
Jana Bobošíková vsadila politickou kariéru na jedinou kartu
Jana Bobošíková online ze své kanceláře se čtenáři Aktuálně.cz.
Jana Bobošíková online ze své kanceláře se čtenáři Aktuálně.cz. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Když se nedostanu do Poslanecké sněmovny, v politice skončím, zopakovala dnes bývalá europoslankyně a předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková.

Politička to potvrdila v diskusním pořadu televize Prima.

Už před třemi týdny řekla na Radiu Česko, že tyto sněmovní volby jsou pro ni poslední a že v momentě, kdy by neuspěla, už by dál neoslovovala českou veřejnost a nechtěla by její důvěru pro své působení v politice.

"Ano, je to pravda," potvrdila dnes v televizi. Pokud odejde z politiky, bude Bobošíková prý dělat to, co dělá teď. "Pracuji jako konzultantka a učím na vysoké škole," řekla.

Nevyloučila, že se vrátí ke své novinářské profesi.

Upláceli mě. Kdo? Neřeknu

Bobošíková v létě neuspěla jako kandidátka na ředitelku České televize, její strana se na jaře neprobojovala do Evropského parlamentu, z volby prezidenta v únoru 2008 odstoupila.

Bobošíková v televizi opět zmínila, že se ji loni snažil někdo uplatit, aby odmítla kandidaturu na prezidentku republiky. Do druhé volby ji navrhli komunisté, před prvním hlasovacím kolem ale odstoupila.

Padesátimilionovou nabídku údajně dostala i letos, aby na podzim nekandidovala v předčasných volbách do sněmovny. Bobošíková ale odmítla svá tvrzení jakkoli doložit, nebo aspoň zveřejnit jména těch, kdo jí úplatky nabízeli.

Bobošíková chtěla v předčasných volbách, které byly původně plánované na říjen, kandidovat do sněmovny v Ústeckém kraji za koalici Suverenita, která vznikla spojením Strany zdravého rozumu a strany Politika 21.

 

Právě se děje

Další zprávy