Inventura slibů Andreje Babiše: Pivo nezlevnilo a z Prahy se Paříž nestala. Dálnice přibývají pomalu

Jan Wirnitzer Jan Wirnitzer
6. 6. 2018 5:30
Není výjezdu premiéra Andreje Babiše a jeho vlády do krajů, aniž by ministerský předseda neslíbil, že najde desítky milionů až miliardy na projekty, které si podle něj zaslouží dokončení. Babiš, kterého prezident ve středu podruhé jmenuje premiérem, hojně sliboval už v minulosti. Na některé závazky nedošlo, některé se protahují. Podívejte se na ně v přehledné grafice.
Foto: Ludvík Hradilek

Trestní a přestupková imunita poslanců

"Parlamentní imunita v Česku je světová rarita a činí z našich volených zástupců privilegovanou vrstvu," tvrdilo hnutí v roce 2013 před volbami do Poslanecké sněmovny ve svém programu.

O pět let později mají poslanci imunitu i nadále a Andrej Babiš se jako trestně stíhaný člověk stává (už podruhé) premiérem země. V době, kdy jej policisté obvinili, už Babiš o rušení imunity neusiloval. Hnutí ANO navíc před prvním i druhým hlasováním o vydání imunitou chráněného Babiše postup policie kritizovalo. Že poslanci za ANO zvednou ruku pro vydání svého šéfa, oznámilo hnutí až ve chvíli, kdy bylo jasné, že ostatní strany ve sněmovně vydání prosadí bez ohledu na hlasy Babišových poslanců.

 

Právě se děje

Další zprávy