Inventura slibů Andreje Babiše: Pivo nezlevnilo a z Prahy se Paříž nestala. Dálnice přibývají pomalu

Jan Wirnitzer Jan Wirnitzer
6. 6. 2018 5:30
Není výjezdu premiéra Andreje Babiše a jeho vlády do krajů, aniž by ministerský předseda neslíbil, že najde desítky milionů až miliardy na projekty, které si podle něj zaslouží dokončení. Babiš, kterého prezident ve středu podruhé jmenuje premiérem, hojně sliboval už v minulosti. Na některé závazky nedošlo, některé se protahují. Podívejte se na ně v přehledné grafice.
Martina Sáblíková v závodě na 5000 m na ZOH 2018
Martina Sáblíková v závodě na 5000 m na ZOH 2018 | Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Stadiony a kryté sjezdovky

Stejně jako politici před ním se i "nepolitik" Andrej Babiš rád ukazuje ve společnosti oblíbených sportovních hvězd a slibuje, co jim zařídí. Už v roce 2015 stihl slíbit rychlobruslařskou dráhu, později ocenil extraligový titul hokejové Komety a řekl, že pomůže Brnu k nové hale. Z novějších nápadů pak zmínil možnost vybudování kryté sjezdovky.

Není jasné, zda by stavbu krytých sjezdovek v zemi obklopené horami měl platit stát a poukazovat přitom na Nizozemsko, zemi s průměrnou nadmořskou výškou 30 metrů a nejvyšším kopcem zhruba třísetmetrovým. Na krytou sjezdovku nicméně existují i komerční plány, podle sportovců by mohla pomoci při výchově nových talentů.

Babiš si přesto vede lépe než Jiří Paroubek. Ten v roce 2010, když se jako šéf ČSSD chtěl blýsknout po boku olympijské vítězky v rychlobruslení Martiny Sáblíkové, prohlásil, že sport podporuje, i když krasobruslení příliš nerozumí.

 

Právě se děje

Další zprávy