Inventura slibů Andreje Babiše: Pivo nezlevnilo a z Prahy se Paříž nestala. Dálnice přibývají pomalu

Jan Wirnitzer Jan Wirnitzer
6. 6. 2018 5:30
Není výjezdu premiéra Andreje Babiše a jeho vlády do krajů, aniž by ministerský předseda neslíbil, že najde desítky milionů až miliardy na projekty, které si podle něj zaslouží dokončení. Babiš, kterého prezident ve středu podruhé jmenuje premiérem, hojně sliboval už v minulosti. Na některé závazky nedošlo, některé se protahují. Podívejte se na ně v přehledné grafice.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČTK

Zlevníme jízdné na čtvrtinu

Babišova první vláda v demisi v březnu schválila slevu 75 % na jízdné pro studenty a důchodce. Měla začít platit od 10. června, minimálně o letošních prázdninách si ji ale mládež ani senioři neužijí, odsunula se až na září. Navíc není jasné, kde se vezmou miliardy na kompenzaci pro dopravce - ta letošní měla původně vyjít bezmála na šest miliard.

Babiš peníze původně stáhl z jednotlivých ministerstev jako úspory, ministr školství Robert Plaga ale nyní chce 400 milionů, které podle jeho slov byly jen půjčkou, zpět. Navíc žádá o navýšení rozpočtu ministerstva školství o dalších více než 600 milionů, aby mohl splnit další Babišův slib - přidání učitelům.

 

Právě se děje

Další zprávy