Inventura slibů Andreje Babiše: Pivo nezlevnilo a z Prahy se Paříž nestala. Dálnice přibývají pomalu

Jan Wirnitzer Jan Wirnitzer
6. 6. 2018 5:30
Není výjezdu premiéra Andreje Babiše a jeho vlády do krajů, aniž by ministerský předseda neslíbil, že najde desítky milionů až miliardy na projekty, které si podle něj zaslouží dokončení. Babiš, kterého prezident ve středu podruhé jmenuje premiérem, hojně sliboval už v minulosti. Na některé závazky nedošlo, některé se protahují. Podívejte se na ně v přehledné grafice.
Foto: iStock

Daň u čepovaného piva

Švejkovský výrok, že vláda, která zdraží pivo, padne, se Andrej Babiš pokusil otočit a vyhlásil tažení za zlevnění národního nápoje. Zda to pomůže ke stabilitě jeho rodící se vlády, není známo.

Plán z roku 2016 ale předseda hnutí ANO dosud nezrealizoval. Stále o něm nicméně uvažuje a v nové koalici bude mít zdaleka nejsilnější pozici, lepší než v minulé vládě, ve které změnu neprosadil.

Pikantní je, že když Babiš v roce 2016 nápad na přeřazení točeného piva do nižší sazby DPH přednesl, tehdejší ministr zemědělství Marian Jurečka z KDU-ČSL okamžitě poznamenal, že tutéž věc navrhoval o rok dříve, jenže tehdy byl šéf ANO proti.

 

Právě se děje

Další zprávy