Dražší Octavia i levnější Karoq. Škoda důkladně provětrala ceníky, některé modely už nekoupíte

Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 8. 2018 6:02
Od 1. září letošního roku vstoupí v platnost nová emisní norma Euro 6.2, jejíž nejdůležitější součástí je měření emisí a spotřeby prostřednictvím cyklů lépe simulujících podmínky běžného provozu. Udávaná spotřeba tak bude více odpovídat realitě. Zároveň to ale znamená, že automobilky musí nechat homologovat všechny své modely, a především pro ty, které jich mají hodně, to znamená nemalé problémy a zdražení. Mezi takové automobilky patří i Škoda, které přísnější norma provětrala ceníky všech modelových řad. Alespoň nějakou dobu tak například Superb koupíte jen s naftovým motorem. Na všechny změny se podívejte do galerie.
Foto: Škoda Auto

Dražší než dřív

Spolu s motory upravila Škoda i ceny Citiga. Nabídka standardních výbav Active, Ambition, Style a Monte Carlo sice zůstala, všechny ceny ale stouply o dva tisíce korun. V praxi tak nejlevnější Citigo stojí 199 900 korun s třídveřovou karoserií. Za druhý pár dveří se vždy připlácí 10 tisíc korun, za pětidveřové mini tak zákazník dá nejméně 209 900 korun. Skladba výbavy se nezměnila.

Pro zájemce o akční model nadále Škoda nabízí verzi Fresh, zatím však pouze s pětidveřovou karoserií a silnějším motorem za ceny od 249 900 korun. Novinkou je provedení Trumf, které postrádá některé prvky z výbavy Fresh (litá kola, kožený volant, zadní parkovací senzory, vyhřívání předních sedadel), ale stojí o 20 tisíc korun méně. Dodává se však opět pouze se dvěma páry dveří a silnějším motorem.

 

Právě se děje

Další zprávy